chat
|
Jo, pivovar Faltus?? Tak to vím náhodou naprosto přesně! Poprvé jsem tady byl v březnu letošního roku, kdy jsme v České Třebové pokukovali po dostatečně velkém místě, kde by se dal uspořádat sraz našich tříd ze železniční průmky. Tenkrát hotel ještě nefungoval a klidně se přiznám, že ani pivko nám kdovíjak nejelo. Ostatně místní paní Sládková (ano, ano!) pokoušela štěstí, svůj um i potřebnou chemii teprve pár měsíců. Jenže to neznáte Řeziho, který si už snad na první dobrou pivovar Faltus oblíbil. Rád se přiznám, že na druhou dobrou (ehm, to je ale blbost, co? :-) se mi u Faltuse už zalíbilo taky. Především už byl červen a v pivovaru navíc fungovalo i ubytování, které jsme zcela suverénně a s radostí vyzkoušeli. A bylo príma. Stejně jako místní desítka. A nebo se pletu?
Ano, ovšem, jako obvykle se při svých řidkých vzpomínkách pletu. Při druhé návštěvě v rámci srazu totiž desítka ještě nebyla. Došla. Až o tři týdny později, když jsem tudy projížděl v rámci své oblíbené akce TourCZ tady byla. A moc jsem si na ni pošmakoval. Vlastně jsem nakonec i litoval, že musím ještě popojet pár set výškových kilometrů dále na Kozlovský kopec, kde jsem měl již před pár hodinami smluvené ubytování. Ale jak se říká: Dobrého je nejlépe dostávat pomáááálu.
Čtvrtá návštěva u Faltuse přišla téměř nečekaně. Nejprve byl jeden předvánoční termín zrušen, aby naplánovaný výlet proběhl o pár dní později. V sobotu 22. prosince. Chápete? Dva dny před Štědrým dnem. A pak mi zkuste říci, že se neumíme navzájem i sebe sama odměňovat:-) Naopak!
Nečekaný předvánoční termín výletu "spáchal" Řezi. Jakožto milovník piva a majitel ambiciózních pivovarnických (či skromnějších hospodských) plánů si právě zdejšího Faltuse zamiloval. Tvrdí o něm, že je jeho zdaleka nejoblíbenější a přiznejme si, že výletem do pivní mekky - totiž Bambergu - si spontánně v jednom z místních brauerei oblíbil posezení v chodbě pokud možno blízko spilek. Zřejmě proto Faltus, který má posezení v chodbě přes zimní období nasazeno záměrně. Pro zvýšení kapacity.
A propos, že jde o pivovarského Řeziho oblíbence poznáte i podle cesty, kterou se neohroženě vydal z nádraží k pivovaru. Přímo. Šturmem! Rovnou za nosem nejkratší cestou. Kratší skutečně neexistuje. Že tady mám náhodou školní a pubertální kořeny? Nezájem. O nich jsem mohl s klidem Řezimu vykládat ledatak u místní desítky, kterou považuje za dokonalou. Rád jsem mu dal za pravdu. I nyní.
Oproti minulým návštěvám došlo k dalšímu zdokonalení služeb. Podle Faltusovských stránek bychom tady měli kromě již obligátních kvalitního pivka a ubytování najít navíc i široko daleko nejlepší restauraci. Tudíž bylo o další důvod zkusit Faltuse otestovat i po této stránce. A opět měli pravdu neb ani jeden z nás si nestěžoval, ba naopak si pomlaskával. Předávání vzorků jídel z talíře do talíře beru jako suverénní a vůbec nejlepší odměnu šéfkuchaři. Byť vím, že třeba můj otec se nad podobným počínáním rozčiluje. Inu, chemik:-)
Ale jsme tady v pivovaru především (nebo snad překvapivě?) kvůli pivnímu moku. V nabídce bylo hned šest druhů a věřte, že ke zklamání došlo jen dvakrát. Poprvé, když dvanáctka plzeňského typu bohužel nebyla k dispozici a podruhé při nepovedeném prvním vzorku čtrnáctky. První problém se vyřešit nepodařilo, druhý s mírným nepochopením, ale přeci jen. Jak se ukázalo, personál nakonec pochopil, že právě v sobotu 22. prosince k nim zavítali tři Hujeři z výstupní kontroly:-)
Šestnáctka nakonec? Ale kdepak! Jak nám sdělil personál, jde o dost drsného likvidátora. Tudíž jsme všichni my tři pivní Hujeři správně vyhodnotili místní desítku za dokonalou a do dalších experimentů jsme se nepouštěli. Až na jeden. A to tehdy, kdy jsme si mohli sami načepovat své právě zakoupené tupláky. Nedivte se, atmosféra byla vynikající a odchod jsme nechtěli ani jeden z nás. Má-li se v nejlepším zkončit, povedlo se. A Řehy spokojeností zářil ještě ve vlaku, když jsme se vraceli zpátky do Olomouce.
Málokdy se stane, že člověk potažmo medvěd tady má potřebu poděkovat zaměstnancům nějakého podniku. Ano, díky nim jsme zažili především nevšední pivní a restaurační zážitek. Jak jsem se již zmínil, spokojenost z nás zářila ještě po příjezdu do Olomouce (nebo šlo o pivo? :-) a pro mne osobně šlo o jeden nečekaný a krásný dárek pod stromečkem. Byla obrovská radost u Faltuse pobejt! Proč tedy nepoděkovat všem místním.
26. prosince 2012
medvěd:-)
další fotky z akce
|